Rol van de service adviseur

Rol van de service adviseur

 

Weet je wat de belangrijkste en dus ook primaire rol is van een service adviseur? Ik zal het je vertellen. Dit is de face-2-face tijd met de klant. Dit is het moment dat we de klant de beste beleving kunnen geven en waarbij we elke vorm van CSI kunnen maken of breken. We maken ons allemaal druk over de waan van de dag waarbij we de tijd die we hebben MET de klant lijken te vergeten of af te raffelen. 

Weet je wat de grootste uitdaging is? Dat dezelfde mensen die zorgen voor het ultieme face-2-face contact ook zorg dragen voor binnenkomende telefoontjes. Deze mensen zouden nooit binnenkomende telefoontjes moeten krijgen. 

Punt 1, is dat ze altijd met een klant bezig zouden moeten zijn. Dan wel face-2-face, dan wel met de offerte of factuur.

Punt 2, telefoneren is niet hun sterkste punt. Ze zijn het best als ze met de klant 1 op 1 zijn.

Hoe je het ook opzet binnen of buiten je autobedrijf, zorg er ten aller tijde voor dat de binnenkomende telefoontjes niet leiden tot een stoorzender van de service adviseurs. Zij moeten zich kunnen concentreren op een ultieme klantbeleving face-2-face. Als dat geregeld is zal de klant ook het best de informatie krijgen die hij/zij nodig heeft en kan de klant optimaal beslissen over de werkzaamheden die gedaan moeten worden aan hun auto. Dit leidt tot rust, overzicht, optimale werkorders en een ultieme klantbeleving. 

Dus hoe je het ook wilt organiseren, met een extern klant contact center of intern met specifieke intern opgeleide mensen. Zorg ervoor dat je service adviseurs de last van de inkomende telefoontjes niet hoeven te hebben.

Opleiding en trainingen