Hoe word ik een betere leider…?

Hoe word ik een betere leider…?

 

Je bent doorgegroeid naar je huidige functie en hebt veel praktische kennis van alles wat er om je heen gebeurd. Jij bent mogelijk de beste in je vak, maar in het leidinggeven worstel je nog wel eens met het uit handen geven van werkzaamheden. 

Je vraagt je af;

  • “Hoe krijg ik het nou voor elkaar dat ze dit gaan doen met de kwaliteit die ik zelf zou nastreven?”
  • “Als ik het nou even zelf doe, dan was het al klaar geweest!” 
  • “Waarom doen ze niet wat ik wil?”

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat je in het leidinggeven altijd “jezelf” meeneemt. Je gedachten en overtuigingen die je hebt, je zienswijze, je levenservaring maar ook waar je vandaan komt.

Dit zorgt ervoor dat je op een bepaalde manier omgaat met mensen en situaties waarmee je te maken hebt. Onbewust ga je leiding geven naar het voorbeeld die jij zelf hebt gehad en denkt dat het hoort. Er zijn verschillende “stijlen” van leidinggeven en je zult een stijl gaan kiezen die bij jou en je omgeving past. 

Naast inhoudelijke kennis en vaardigheden vraagt leiderschap vooral om zelfkennis. Hoe neem je je plek in en maak je verbinding met je mensen. Hoe geef je richting om de gestelde doelen te bereiken en hoe stel je daarbinnen kaders en geef je toch vertrouwen. Ben je in staat je mensen te coachen, en hoe ga je om met lastige situaties. 

Om een goede leider te zijn en met je team op een prettige manier de gewenste resultaten te behalen zul je eerst jezelf moeten leren kennen. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je het beste uit je mensen haalt en je mensen graag een stapje harder lopen voor jou.

Share This